Mennyt vuosi (2021) on ollut huikea monellakin tapaa. Olemme kehittäneet palvelua saamamme palautteen perusteella ja julkaisseet uusia toimintoja, joiden avulla palvelun käyttö on entistä sujuvampaa. Pyrkimyksenämme on taata kaikille käyttäjille luotettava ja toimintavarma palveluympäristö.

Asiakaslähtöisen palvelun kehittäminen on kuitenkin vain yksi puoli koko toiminnastamme. Olemme alusta asti pyrkineet tuottamaan palvelua korostamalla jokapäiväisissä valinnoissamme kestävämpää pohjaa. Ensisijainen lähtökohtamme on pienentää hiilijalanjälkeä niin yrityksen tasolla kuin henkilökohtaisella tasollakin.

Vihreämpi yritystoiminta pitää sisällään mm:

  • materiaalien kierrätys mahdollisuuksien mukaan
  • uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotettu energia
  • paperin käytön vähentäminen
  • etätyöskentely

Edellä mainittujen kohdalla suorat vaikutukset ovat selkeät. Paperista emme kokonaan ole päässeet eroon, mutta tämän epäkohdan olemme korjanneet käyttämällä 100% kierrätettyä paperia normaalin sijaan.

Yhteistyö Seravon kanssa

Taistellaksemme ilmastonmuutosta vastaan päätimme siirtää palvelumme kokonaisuudessaan uudelle palveluntarjoajalle. Seravo saavutti hiilineutraalin tason vuoden 2019 lopussa ja on nyt hiilinegatiivinen, joten valinta oli helppo.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että sivustomme toimii nyt Suomeen sijoitetussa konesalissa, jonka sähköntuotanto ei aiheuta ollenkaan CO2-päästöjä. Samalla palvelun nopeus ja käyttövarmuus paranivat roimasti, joten olemme siirrosta innossamme monestakin syystä.

Digiful on Suomen luonnonsuojeluliiton kuukausitukija

Suomen luonnonsuojeluliitto

Henkilökohtaisesti tunnen jonkinlaista syvempää yhteyttä Suomen luontoon. Erämaassa ulkoilu yhdessä koirien kanssa ovat olleet minulle jo vuosia arkipäiväinen rutiini ja samalla ainut toimiva tapa palautua hektisen elämän aiheuttamasta stressistä. Luonto on kuitenkin tärkeä koko pienelle työyhteisöllemme.

Digiful on toiminut Suomen luonnonsuojeluliiton kuukausilahjoittajana jo vuoden 2021 alusta. Rahallisen tuen avulla pyrimme aktiivisesti edistämään luonnon monimuotoisuutta ja säilyttämään vehreät metsät, puhtaat järvet ja herkän suoluonnon myös tulevien polvien ihailtavaksi.

Jos luonnonsuojelun tukeminen kiinnostaa sinua, lue lisää Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta.

Tavoitteet vuodelle 2022

Kukaan ei ole tietenkään täydellinen. Matka kohti vihreämpää työympäristöä ei ole kertaluontoinen puristus ja siksi haluamme asettaa tavoitteita myös tulevalle vuodelle.

Energiatehokkaammat työlaitteet

Pyrimme päivittämään työympäristöömme kuuluvia sähkölaitteita nykyaikaisiin ja energiatehokkaampiin versioihin. Samalla luovutamme vanhat toimivat laitteet uusiokäyttöön, jolloin tavaran käyttöikä pitenee ja jätteen määrä pienenee.

Aurinkoenergia

Aurinkoenergia on kertaluontoisena investointina isohko, mutta pitkän aikavälin hyödyt ovat selkeät. Selkeää päätöstä ei asiasta vielä ole, mutta asian pohdinta on kuluvan vuoden agendalla.

Ladattavat paristot

Toimistoympäristössä paristojen määrä on loppujen lopuksi kohtalaisen vähäinen, mutta pienistä puroista syntyy suuri joki. Siksi olemme päättäneet vaihtaa kaikki kertakäyttöparistot ladattaviin malleihin.