Hakukone­optimointi kotisivuille ja verkkokauppoihin

Kilpailuta ja löydä hakukoneoptimoinnin ammattilainen vain muutamalla klikkauksella Digifulin kautta.

Hakukoneoptimointi nostaa sivustosi Googlen hakutuloksissa

Jos kotisivusi, verkkokauppasi tai blogisi ei oikein löydy Googlen hakutuloksissa, kannattaa sivustolle tehdä hakukoneoptimointia. Hakukoneoptimoinnissa eli SEO-optimoinnissa sivustoasi muokataan tekstisisältöjen ja/tai teknisten ominaisuuksien osalta, jotta Google-robotti löytäisi sivustosi varmasti ja näyttäisi sitä korkealla hakutuloksissa.

Suomalaiset ovat Google-kansaa, joten monelle yritykselle löytyminen Googlen hakutuloksissa on suoranainen elinehto. Vaikka yritys tekisikin Google-mainontaa, joka olisi senaikainen pääasiallinen asiakkaiden hankintakanava, hyödyttää hakukoneoptimointi mainonnankin onnistumista.

Hakukoneoptimointi vaikuttaa positiivisesti myös löydettävyyteen muissa hakukoneissa kuin Googlessa.

Löydä SEO-ammattilainen

Tekstisisällöt ja tekninen puoli kuntoon

Hakukoneoptimoidut tekstisisällöt

Sivuston tekstisisällöillä on suuri rooli hakukonelöydettävyydessä. Hakukoneoptimoituihin sisältöihin erikoistuneet kirjoittajat luovat sivustollesi hakusanoja sisältävät mutta silti luontevat ja informatiiviset tekstit.

Tekninen hakukoneoptimointi

Jos sivustosi jotkin tekniset tai rakenteelliset ominaisuudet eivät tue Google-löydettävyyttä, teknisellä hakukoneoptimoinnilla saadaan ne kuntoon. Samalla käydään läpi myös sivuston linkit niin sisäiseltä kuin ulkoiselta kantilta.

Tekstisisällöt ja tekninen puoli kuntoon

SEO-optimoinnin tekijän kilpailuttaminen – Miten se toimii?

Sopivat ammattilaiset, paremmat tarjoukset

Hakukoneoptimoinnin eli SEO-optimoinnin ammattilaisen löytyminen onnistuu helpoimmillaan vain täyttämällä tarjouspyyntölomakkeemme. Antamiesi tietojen perusteella lähetämme tarjouspyyntösi parhaiten tarpeisiisi vastaaville hakukoneoptimoijille.

Saatuasi tarjoukset valitset heidän joukostaan vain itsellesi mieluisimman tekijän ja sovit projektin toteutuksesta henkilökohtaisesti hänen kanssaan.

Palvelun käyttö on sinulle kaikissa vaiheissa maksutonta, eikä tarjousten pyytäminen tai vastaanottaminen sido sinua mihinkään.

Lisää palvelustamme
SEO-ammattilaisen kanssa onnistut

Mitä hakukoneoptimoinnissa tehdään?

Hakukoneoptimointi jakaantuu pääpiirteittäin kahteen eri osa-alueeseen: tekniseen hakukoneoptimointiin ja tekstisisältöjen optimointiin. Lisäksi kolmantena osa-alueena voidaan mieltää ns. off-page-optimointi, jossa keskitytään parantamaan sivuston hakukonesijoitusta sivuston ”ulkopuolella”, esim. someen tai ulkoisiin linkkeihin liittyen.

Kaikki alkaa analyysista

Jotta hakukoneoptimoija saisi selkeän käsityksen, missä mennään ja mihin pyritään, täytyy hakukoneoptimointiprosessi aloittaa analyysilla sivuston nykytilasta. Samassa tehdään myös yleensä hakusana-analyysi, jolla määritellään sivustolle tärkeimmät hakusanat.

Tekstisisältöjen optimointi

Kun henkilö syöttää Googleen hakusanan, Google-robotti alkaa skannata sivustoja ja etsiä parasta mahdollista ”matchia” hakusanalle. Jos Googleen syötettyä hakusanaa ei löydy (tarpeeksi) sivustolta, Googlen mielestä ei ole kannattavaa näyttää sivustoa hakutuloksissa.

Tämän takia on tärkeää, että sivustolta löytyy niitä hakusanoja, joilla asiakkaat etsivät sivustolla tarjottavia tuotteita tai palveluja. Hakusanoja tulee olla sijoitettuina sivuston eri paikkoihin, esimerkiksi otsikoihin, leipätekstiin, kuvateksteihin ja metatietoihin.

Tekstisisältöjen optimoinnissa ammattikirjoittaja sijoittaa hakusana-analyysissa päätetyt hakusanat oikeille sivuille ja kirjoittaa niitä viljelevää sisältöä. Teksti on kuitenkin luontevaa ja asiakasystävällistä eikä pakotetun oloista.

Tekninen hakukoneoptimointi

Tekstisisältöjen optimoinnin yhteydessä optimoija käärii myös hihat ja varmistaa, että sivuston kaikki tekniset ominaisuudet tukevat hakukonelöydettävyyttä.

Tällöin varmistetaan muun muassa, että sivusto latautuu nopeasti, se on suojattu SSL-sertifikaatilla sekä on responsiivinen. Jos ongelmia löytyy, sivustoa tulee muokata niin, että ongelmat saadaan korjattua.

Seuranta ja pitkäjänteinen tekeminen

Hakukoneoptimointi on parhaimmillaan pitkäkestoinen ja -jänteinen prosessi, joka perustuu jatkuvaan seurantaan. Sivuston analytiikkaa seuraamalla hakukoneoptimoija näkee, milloin on onnistuttu ja mitä osa-aluetta täytyy vielä kehittää.

Etenkin verkkokaupoissa olisi tärkeää nähdä hakukoneoptimointi jatkuvana prosessina, joka varmistaa asiakkaiden jatkuvan virran kauppaan.

Kun sivustoa seurataan jatkuvasti, mahdolliset ongelmat huomataan heti ja niihin pystytään puuttumaan heti. Googlen ja muiden hakukoneiden tekniikka myös kehittyy koko ajan, joten sivustojen julkaisijoiden on hyvä pysyä perillä uusista muutoksista, jotka voivat vaikuttaa myös sivustojen hakukonesijoituksiin.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi tuo lisää asiakkaita

Verkkokauppojen hakukoneoptimointi on erityisen tärkeä palvelu silloin, kun verkkokaupan myynti voisi olla korkeammalla tasolla ja asiakkaat eivät tunnu löytävän tietään kauppaan.

Moni verkkoshoppailija tyytyy etsimään haluamiaan tuotteita ensimmäisten hakutulosten joukosta. Jos verkkokauppa sijoittuu aina toiselle hakutulossivulle tai edes ensimmäisen sivun loppuun, on iso osa asiakkaista jo menetetty.

Tämän takia onkin tärkeää panostaa hakukoneoptimoituun verkkokauppaan, joka avaa googlettelijan eteen jo heti ensimmäisellä hakutulossivulla halutun tuotteen. Tuotteesta tulisi kertoa puhuttelevilla teksteillä ja relevanttien tietojen, kuten arvostelun, kera.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi tuo lisää asiakkaita

Löydä oikea tekijä kasvattamaan sivustosi liikennettä

Hakukoneoptimointiprosessi alkaa aina tilanteen kartoittamisella. Lähetettyäsi tarjouspyyntölomakkeemme ja saatuasi tarjoukset suosittelemme tutustumaan tarkemmin ammattilaisiin.

Aina ei edullisin hinta takaa sopivinta yhteistyökumppanuutta, vaan kannattaa tutustua, minkälaisia asiakkuuksia tekijällä on ollut ennen. Hakukoneoptimoinnin ollessa yleensä pitkäjänteinen prosessi, kannattaa myös löytää henkilö tai toimisto, jonka kanssa on ylipäätään mukava tehdä töitä!

Tutustu tekijöihimme